Pete’s Promotions

Wie zijn we?

De Qubus is eigendom van het stadsbestuur van Oudenaarde. Begin 2006 werd een openbare aanbesteding uitgeschreven en eind juni werd de concessie van deze evenementenhal toegewezen aan het organisatiebureau BVBA Pete’s Promotions van Peter Decordier.

Muziek en evenementen zijn altijd mijn passie geweest. Tijdens mijn studies ben ik via vrienden al meteen in de muziekwereld gerold. Via discobar ‘The Stones Roadshow’ mocht ik wekelijks TD’s, feestjes, bals en trouwfeesten opluisteren. Tijdens de 16 jaar dat ik als disc-jockey op de weg was, mag ik zeggen zowat alles te hebben gedraaid in de regio, van de 100-dagen fuiven over de Bierfeesten tot klasfuiven. Op mijn afscheidsfuif als DJ in 1994 waren 1400 aanwezigen in Zaal Royal in Eine. Een mooi afscheid, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Bij de opkomst van de “vrije radio’s” was dit een logisch vervolg en aanvulling op die passie. Na mijn studies kon ik onmiddellijk beroepshalve aan de slag in de muziekbusiness. Tot op vandaag mag ik deze job nog altijd uitoefenen.

Mijn 1ste echte evenement samen met VZW Jong Oudenaarde dateert van in 1989 met een optreden van de legendarische groep “The Confetti’s” in het NCMV-Middenstandscentrum. Bijna 4000 aanwezigen daagden toen op. Met de organisatie van het Belgisch kampioenschap New Beat-dansen haalden we toen zelfs het VTM-nieuws.

Samen met vrienden bleven we ook daarna bijzonder actief zowel op het vlak van radio als de organisaties. Wat de evenementen betreft zou het ons wellicht te ver leiden om ze allemaal op te noemen. Uitschieters waren zeker de allereerste Studio Brussel-fuif in de regio in 1990, het concert van Raymond Van Het Groenewoud in Oudenaarde in 1991, de diverse ‘Kermis Bevere’-optredens aan het toenmalige cafe ‘Het Genoegen’, enzomeer.

Evenementen organiseren werd echt een obsessie, vandaar de oprichting van  BVBA Pete’s Promotions in 1993, samen met mijn echtgenote Martine De Smaele die eveneens door de microbe  werd gebeten. We zijn intussen 13 jaar actief en hebben door de jaar heen al tal van eigen manifestaties kunnen en mogen organiseren, zoals de donna-fuiven, de Q-party in Oudenaarde, diverse 100-dagen fuiven in Oudenaarde en Zottegem, Was het nu 70, 80 of 90-fuiven in Oudenaarde en Kluisbergen, de nacht van de DJ’s in Oudenaarde, Zottegem, Waregem en Wortegem, de Afrekeningfuiven in Gavere, oudenaarde, Wetteren en Zottegem, enz.

Minstens even belangrijk als de eigen organisaties waren de samenwerkingen met tal van andere verenigingen in de regio. Denken we hierbij aan de Valiezenkoers in Mullem, VZW Ons Dorp in Wortegem, De Vlaamse Kermis in Horebeke, de Vlaamse kermis in Zulzeke, Feest in het Park in Oudenaarde, de prehistorie live van KSV Oudenaarde, enz.

Het doet ons plezier vast te stellen dat door de jaren heen steeds meer verenigingen op onze diensten beroep willen doen. Het was en is voor ons dan ook een prestigezaak om voor die verenigingen en personen steeds ons beste beentje voor te zetten. Dat alles op basis van eerlijkheid en een correcte samenwerking. Zoniet raakt een goeie naam snel besmeurd en dan hou je het geen 13 jaar vol, zeker niet in een kleine regio als de onze.

In onze geschiedenis zijn we nu toe aan hopelijk een nieuw hoofdstuk met de  uitbating van de evenementenhal in Oudenaarde. Niettegenstaande onze maatschappelijke zetel in Zulzeke-Kluisbergen is gevestigd, nota bene op 3 meter van de grens met Oudenaarde in Melden, hebben we toch steeds Oudenaarde als uitvalsbasis beschouwd. Dat bewijzen ook de vele manifestaties die we in de Adriaan Brouwerstad hebben georganiseerd.

Het spreekt voor zich dat we de know how die we op al die jaren hebben opgebouwd, inzake de praktische organisatie van een evenement, promotie, contacteren van artiesten, veiligheid, enzomeer wat graag willen delen met anderen. Omdat we al jaren actief zijn in de sector kunnen we een goeie service bieden aan de organisatoren, omdat we weten wat er nodig is om een zaal goed uit te baten.

De komst van een dergelijke evenementenhal opent echter ook nieuwe perspectieven, niet alleen voor ons, maar ook voor andere organisatoren. Wij zijn ervan overtuigd dat er door de functionaliteit van deze hal tal van nieuwe evenementen zullen plaatsvinden in Oudenaarde. Belangrijk is dat het om een brede waaier van evenementen gaat, in diverse domeinen voor een uiteenlopend publiek van jong en oud.

Precies dat is de kracht van BVBA Pete’s Promotions. Wij hebben door de jaren heen onze medewerking verleend aan fuiven, optredens, vedettenparades, eetfestijnen, personeelsfeesten, seniorennamiddagen, beurzen, …. We hebben deze evenementen zelf georganiseerd of meegewerkt met andere verenigingen, steeds rekening houdend met de wensen van de klanten. Die lijn willen wij nu doortrekken met de uitbating van de evenementenhal in Oudenaarde om daarmee de plaatselijke verenigingen en personen met initiatief te kunnen bijstaan met raad en vooral daad opdat het verenigingsleven zich ook in de toekomst verder kan ontplooien en nieuwe opportuniteiten kan aanboren.